menu
  • Je offertelijst is leeg
Offerte wijzigen
Fokker Tuinmaterialen

Tuinonderhoud in de zomervakantie


Het is bijna zover. Nog een paar dagen of weken en je gaat op vakantie. Het kan goed zijn dat je een paar weken weg bent en wie zorgt er dan voor je tuin? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je tuin helemaal ‘ontploft’ is als je straks thuiskomt. Natuurlijk kun je familie, vrienden en kennissen vragen om je te helpen, maar neem zelf ook alvast wat voorzorgsmaatregelen. We geven je graag een aantal tips!

Wat kun je zelf doen?

Bescherm de bodem van je tuin
Je kunt de bodem beschermen met Franse boomschors. Dat is volledig natuurlijk materiaal en vergaat op den duur. Strooi een laag tussen je bloemen en planten, zo voorkom je onkruid en het is een natuurlijk beschermingsmiddel voor de wortels van je planten. Bovendien houdt boomschors vocht vast. En natuurlijk ziet het er beter uit dan droge en dorre grond. Boomschors is verkrijgbaar in zakken (net zoals potgrond) en in big bags als je een grote hoeveelheid nodig hebt.

Ruim je tuin op
Zorg dat je je tuin goed opruimt. Zet alle bloempotten bij elkaar op een schaduwrijke plek. Dat is makkelijk als anderen water komen geven. Zet ook andere spullen binnen of in de schuur: denk aan je BBQ, tuinmeubelen, losliggend kinderspeelgoed en tuingereedschap. Mocht er dan een flinke bui (of storm) zijn, dan vliegen er geen losse materialen door je tuin en raken er geen spullen beschadigd.

Knip en/of scheer je hagen
Hagen zoals coniferenhagen, taxushagen en beukenhagen groeien goed door in de zomer. Je kunt ze, voordat je op vakantie gaat, nog knippen en/of scheren. Dat scheelt een rommelig aanzicht als je terugkomt. Let alleen wel op dat je dat niet in de volle zon doet, want dan kunnen ze verbranden.

 

Fokker Tuinmaterialen
Fokker Tuinmaterialen

Waar heb je hulp bij nodig?